Tabletter

Personer som känner att de har stora problem med acne kan gå till läkaren. Där får man många tips på vad man kan göra.
Vi fick ett tips av en läkare att testa Tetralysal. Han skrev ut en behandling med kapslar. Det är en vanlig produkt som används till personer med acne.

Vad är Tetralysal?

Tetralysal är ett bakteriehämmande läkemedel som tillhör antibiotikagruppen tetracykliner. Det verksamma ämnet är lymecyklin. Tetracykliner är så kallade bredspektrumantibiotika. Det betyder att de verkar på många olika sorters bakterier. Medicinen hämmar bland annat bakteriernas ämnesomsättning vilket innebär att bakterierna inte kan föröka sig. Vid behandling av akne dämpas även inflammationen i huden.



Att tänka på:
- Man skall inte sola när man använder Tetralysal, det kan förvärra acnen.
- Gravida får se upp och läsa bipacksedeln.
- Använd inte mer än vad som föreskrivs.
- Avsluta ALDRIG en behandling.


Effekter:
- Acnen brukar förvärras precis när man börjar äta tabletterna, det är normalt eftersom kroppen inte är van vid detta preparat.
- Man blir extremt torr i huden det är därför extra viktigt att använda en återfuktande kräm.

Fungerar det?
Om medicinen används mot akne ger den god effekt först efter 1-3 månader.
Tetralysal lindrar acnen väldigt mycket under tiden man använder kapslarna. Har man tur försvinner acnen helt. Har man svår acne som sitter i är det svårt att bli av med acnen på En kur Tetralysal. Får man en kur Till utskriven kommer den hålla nere acnen men Vi märke ingen förbättring med enbart Tetralysal.

Sammanfattning:
Används för acne
Sola inte under behandling
Läs bipacksedeln
Den kommer att lindra acnen men troligtvis inte göra så att acnen försvinner helt, den torkar ut och gör så att inflamationen dämpas!

Betyg
3/5
- Tabletter är inte roligt att ta men den dämpar acnen och inflamationen men tar dock inte bort acnen.

Kommentarer
Postat av: Maria

Jag åt det när jag var 17 (tror jag) och är snart 20. Får fortfarande enstaka finnar då och då, oftast envisa, men har aldrig haft några problem med djupa ärr, så det funkade bra för mig. Men min läkare gav mig även en kräm, ungefär som Basiron 10%, fast 'mer effektiv' (kommer inte ihåg namnet på den) att använda tillsammans med tabletterna. Har inte haft behovet att äta tabletter igen, så det funkade finfint för mig.

2008-10-09 @ 20:25:43
Postat av: tetralysal

Enligt expert:

"Expert: Anders Hallén

- det är mycket ovanligt med solkänslighet orsakad av Tetralysal. Samtidigt är solen också acnebehandling, så pröva att halvera dosen till en kapsel morgon och kväll. "

2009-03-23 @ 13:32:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0