Efter morgonrengöringen

Vi börjar med att förklara vad man skall tänka på efter morgonrengöringen.



Återfuktning! Det är viktigt att man inte torkar ut hyn, därför är det viktigt att man använder en fettfri kräm som återfuktar huden. Använd en fettfri kräm som inte täpper igen porerna.

Det är väldigt viktigt med återfuktning under den kallare delen av året eftersom hyn blir mycket lättare torr under dessa delar av året. Får inte hyn en återfuktande kräm kommer det att bildas mer Sebum som täpper igen porerna = finnar.

Det finns många produkter man kan använda. Det finns krämer i alla prisklasser.
Den mest populäraste är Acnegel från Aco som kostar 44,50 kronor på Apoteket.



GLÖM INTE ATT HA RENA HÄNDER NÄR DU SMÖRJER IN ANSIKTET, LIKA VIKTIGT SOM ALLT ANNAT!



För män:
CLINIDERM FOR MEN Soothing After Shave GelRakning:

Om du rakar dig på morgonen kan du göra detta innan eller efter rengöringen. Raka gärna dig medhårs eftersom en rakning som görs mothårs skär av bitar av huden och ökar risken för inflamationer.

Det är dock viktigt att tänka på att rakning öppnar porerna i hyn och ökar möjligheterna för smuts att fylla porerna. Det är därför viktigt att använda en lugnande kräm/gel som stänger porerna.
CLINIDERM FOR MEN Soothing After Shave Gel som säljs på Apoteket har en lugnande effekt och stänger porerna efter rakning. Den är fettfri, lugnande och återfuktande. Kan det bli bättre?



Hoppa inte från produkter till produkter om de inte fungerar över natten. Att se resultat kan ta upp till 4-6 veckor. Hudläkare är att rekomendera för tips, speciellt om du inte ser resultat.


Kommentarer
Postat av: annsoh

tack för tipsen! :D jag använder acno acnegel ska amn tvätta bort det efterråt eller låta det vara kvar? för det blir väldigt torrt! väldigt glad för svar!

2011-02-19 @ 20:09:44
URL: http://annsoh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0