Efter kvällsrengöringen - En god nattsömn

Det är väldigt viktigt att man rengör sig noga på kvällen. Under dagen har du antagligen haft fingarna i ansiktet ett flertal gånger och mycket smuts har fastnat.
Efter en bra rengöring, innan du lägger dig finns det olika alternativ att välja mellan.

Återfuktning efter dagens aktiviteter:
Det är bra att man inte torkar ut huden så att det bildas mer subum (hudens fett). Använd någon återfuktande produkt. (se http://acnebloggen.blogg.se/2008/october/efter-morgonrengoringen.html#comment ).


Behandla enstaka finnar efter kvällsrengöring:
Det finns många sätt att behandla enstaka finnar (mer om detta i ett senare inlägg, lite huskurer etc.) vi hade tänkt koncentera oss på ett vanligt, enkelt sätt i form av produkter som säljs på apoteket.

Apotetek har ett flertal liknande produkter som har en bakteriedödande effekt på acnebakterien. De ger även avfjällning av huden och därmed avlägsnas det överskott av hornämne som täpper till talgsäckarna.

Stioxyl och Basiron finns i 5% & 10% och sälj på apoteket.

Börja med 5% och smörj in enstaka finnar. Skulle du inte märka resultat kan man öka till 10%.
Använd dock produkten med försiktighet och läs bipacksedeln.

Använd endast när det är nödvändigt, glöm inte att kroppen kan vänja sig vid överanvändande av produkter och senare sluta ge resultat.

Pris: Runt 100 kronor


FLER TIPS!
Fler saker hur man behandlar sin acne under natten kommer att dyka upp i form av olika tips och huskurer senare. Vad gör man om man är på semester och har glömt sin Basiron och man har fått en stor finne i pannan? Svar kommer, håll ut!


Kommentarer
Postat av: Bea

vi håller ut...Ha en toppen torsdag

2008-10-02 @ 04:47:15
URL: http://beaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0